Artículo Anterior
Siguiente Artículo
ALCALDE DE SANTA EULÀRIA DES RIU

125 anys d’actualitat contada des de les Pitiüses

Pocs mitjans de comunicació tenen la sort de celebrar 125 anys d’existència, d’històries contades, experiències narrades i personatges viscuts a l’illa d’Eivissa. No cal anar-se’n fins l’any 1893 per saber l’important paper que ha tingut Es Diari a la societat eivissenca, amb qui ha crescut i a qui ha fet arribar l’actualitat contada des d’aquí i per a la gent d’aquí. Diario de Ibiza ha set, i segueix sent per a molts, una via imprescindible per conèixer i entendre la realitat de l’illa. Record des de ben petit com a casa sempre hi havia un exemplar des Diari i com, si una notícia o un succés no sortien publicats a les seves pàgines era com si en realitat no hagués passat. De generació en generació, llegir es Diari ha set una d’aquelles obligacions que ens imposàvem fins a convertir-la en hàbit quotidià gairebé imprescindible.

Vicent Marí Torres. Alcalde de Santa Eulària des Riu
Vicent Marí Torres.
Alcalde de Santa Eulària des Riu

Record, inclús, com els turistes que visitaven l’establiment familiar s’interessaven també per la publicació fins al punt que alguns s’emportaven un exemplar com a record de la seva estada a l’illa. Eren altres temps, avui ja no som aquella Eivissa aïllada que rebia els vapors-correu amb desig de conèixer les darrers novetats que arribaven des de la Península o de més enllà. L’illa ha canviat, ha canviat la seva societat i, amb ella, el panorama comunicatiu i els mitjans emprats per aquesta comunicació. De llavors encara es conserven, però, la curiositat i la necessitat d’obrir cada matí es Diari per saber què ha passat pel món, o com a mínim, i el que encara és més important, al nostre món. La societat canvia, i canvia també la manera que tenen els ciutadans d’estar informats.

Record com si una notícia no sortia publicada al diari era com si no hagués passat

A una velocitat vertiginosa. L’era digital ha trastocat la premsa tal i com la coneixíem i ha obert un nou camí on la fidelitat entre mitjà i lector és, més que mai, una qüestió de professionalitat i rigor. Al llarg dels anys, Diario de Ibiza ha evolucionat de manera paral·lela a la societat a la que pertany, ocupant sempre un lloc preferent en el món editorial i periodístic eivissenc, tradicionalment ric en publicacions informatives, tot i ser una illa petita.

Ara, en un nou escenari més obert i amb més opcions d’estar informat, Diario de Ibiza continua evolucionant, adaptant-se a les noves necessitats comunicatives i ho fa, complint 125 anys amb la marca de proximitat que durant més d’un segle l’han convertit en un notari referent de la història de la nostra illa, de la nostra pròpia història. Un compromís social i amb la informació que desig que pugui celebrar, al menys, 125 anys més.

Vicent Marí Torres
Vicent Marí Torres
Alcalde de Santa Eulària des Riu