ALCALDE D’EIVISSA

Un diari que representa a tothom

Rafa Ruiz, Alcalde de Eivissa
Rafa Ruiz, Alcalde de Eivissa

Estic segur que molts eivissencs i eivissenques tenen gravats en la seva memòria records d’infància relacionats amb es Diari. Una gran majoria de nosaltres hem crescut amb un exemplar a casa, revisant dia a dia què estava passant a la nostra illa a les pàgines de Diario de Ibiza, llegint les grans fites de la nostra història recent, però també els petits assumptes de la vida quotidiana.

Durant la meva infància i adolescència practicava un esport molt minoritari a Eivissa, el trial. Però vaig créixer amb la percepció que es Diari era de tots perquè inclús el meu esport tenia el seu reflex a les seves pàgines. No hi havia competició o prova en què participàssim que no tengués repercussió en el nostre periòdic, juntament amb l’actualitat d’altres disciplines amb moltíssims més seguidors com podien ser el futbol, el bàsquet o el tennis.

Segurament aquesta és una de les claus de l’èxit, al llarg dels seus 125 anys d’història, de Diario de Ibiza, el fet que generació rere generació tanta gent haguem sentit que era una mica nostre, que realment ens representava. Estic segur que no hi ha hagut persona, entitat o racó de les Pitiüses que no hagi rebut l’espai o l’atenció que mereix al llarg del temps, ja que es Diari ha complert precisament l’objectiu de ser testimoni i notari de cada moment.

Diario de ibiza és a dia d’avui una capçalera de referència i moderna

Algunes dècades després d’haver sortit a les seves pàgines com a esportista, tenc ara l’honor com a alcalde de poder felicitar-lo per la seva trajectòria en un aniversari tan important. Convertit ja fa temps en el degà de la premsa balear, Diario de Ibiza és a dia d’avui una capçalera de referència, moderna, que lluita per adaptar-se al canviant món de la comunicació i respectada pels seus lectors, el capital més important que un mitjà pot atresorar.

La premsa, a un estat democràtic, aporta informació i ajuda a la ciutadania a tenir un esperit crític; li facilita ferraments per poder després crear-se opinions i valoracions, li atraca tot allò del que no pot estar a prop per saber més del seu entorn i en general del món. És un orgull que a la nostra ciutat tinguem una capçalera que ja porta 125 anys fent-ho i, en nom de tota la corporació municipal, li desitjo molts més de futur.

L’enhorabona a tots els que han portat el timó d’aquest projecte empresarial i molt especialment a tots els treballadors i les treballadores que, amb el sacrifici que suposa la professió periodística i les que d’aquesta es deriven, fan que cada dia de l’any puguem tenir es Diari a les nostres mans.

Molts anys i bons!

Rafa Ruiz
Rafa Ruiz
Alcalde de Eivissa