ALCALDE DE SANT ANTONI

L’engranatge de la memòria col·lectiva

José Tur Torres Alcalde de Sant Antoni
José Tur Torres
Alcalde de Sant Antoni

Tenia uns 15 anys quan vaig començar a interessar-me per l’actualitat, la política, l’economia i, també, pels fets que succeïen al meu voltant més immediat. Va ser llavors que vaig començar a llegir Es Diari i, en aquella època de la meua joventut, record haver viscut moments històrics i convulsos a través de les seues pàgines.

La mort d’en Franco, el nomenament d’en Suárez, els pactes de la Moncloa, l’aprovació de la Constitució… De totes aquelles fites, me’n va anar informant puntualment aquest Diari que avui fa els 125 anys i que constitueix una sort de memòria col·lectiva de tots els eivissencs. Tampoc he pogut oblidar l’impacte que em causà la notícia del malaurat accident aeri a ses Roques Altes; o d’altres més agradables, de les quals Es Diari també es va fer ressò, com les actuacions a Eivissa de na Joan Báez, en Joan Manuel Serrat o en Julio Iglesias.

La història del Diario de Ibiza és la història de diverses generacions, la d’un periòdic que ha anat canviant amb el pas dels anys al ritme que ho feia la societat pitiüsa. Les seues pàgines han set el reflex de les preocupacions, els debats i els èxits dels eivissencs i els formenterers, així com de les transformacions socials, econòmiques, turístiques i culturals d’aquestes illes. Aquest esdevenir diari és l’ingredient principal de l’hemeroteca d’aquest mitjà.

Les seues pàgines han set el reflex de les preocupacions dels pitiüsos

Un ciutadà informat és un ciutadà amb capacitat crítica, conscient i reflexiu. Per això, la funció social dels mitjans de comunicació és vital i insubstituïble. Necessitam informació contrastada i veraç, que ens permeti formar-nos una opinió real i fugir de la remor, el guirigall i l’excés d’estímuls, que més que informar, confonen. El paper dels mitjans de comunicació segueix sent fonamental, perquè davant l’allau de continguts immediats, tot sovent mancats de fonts identificades, els ciutadans necessitam professionals de referència, la trajectòria dels quals sigui garantia de rigorositat.

Al llarg de 125 anys, l’empresa, la plantilla i la forma de treballar de ‘es Diari’, s’han anat renovant i adaptant als canvis. Només puc desitjar que seguiu evolucionant en la mateixa línia de rigor i qualitat, garantint el dret a la informació dels ciutadans de les Pitiüses, i que ho faceu mantenint sempre la vostra essència, que és la de tots.

José Tur Torres
José Tur Torres
Alcalde de Sant Antoni de Portmany